Jag heter Lena och är grundare av företaget SJÄLVKRAFT. Så länge jag kan minnas har jag haft en stark inre intuition där jag följt mitt hjärta och min passion. Mitt stora behov av att leva fullt ut enligt mina egna värderingar och att få göra skillnad för människor, har varit den stora drivkraft som fört mig fram igenom livet. Den drivkraften har fått mig att resa mig upp igen efter svåra stunder eller tunga perioder i mitt liv. Samma drivkraft har gett mig möjlighet att jobba med det jag brinner för och är intresserad av. Den har bidragit till att genomföra alla möjliga spännande projekt, resor och studier. Nu drivs jag av glädjen att guida och inspirera dig till att ta fram din unika SJÄLVKRAFT!

En riktig flyttfågel har jag varit. Förutom i Enköping, där jag är född och uppväxt, bodde jag på olika platser i Stockholmsområdet under 20 års tid. Jag flyttade ett halvår till Finland efter studenten och tre gånger bodde jag i Kalifornien, USA. Resandet var en stor och viktig del av min ungdomstid.

Större delen av mina 20 år i Stockholm arbetade jag på flera av de största ideella organisationerna i Sverige. Där fick jag utlopp för mitt stora engagemang för svaga och utsatta grupper i samhället. I mina roller som projektledare, informatör och kanslichef var det ständiga deadlines och mycket ansvar, men jag älskade det verkligen och brann för mina uppgifter. Ända tills en morgon när jag skulle åka till jobbet för ett möte med en reklambyrå inför en stor kampanj. Min kropp sade ifrån, benen bar mig inte och jag hade feberfrossa. Kort därefter drabbades jag av det utmattningssyndrom som blev vändpunkten i mitt liv.

Jag var nyskild, med två småbarn och ideella uppdrag på fritiden. Under många år levde jag med en krävande sjukdom i familjen och som nära anhörig fick jag kämpa för rätt vård och stöd, vilket vi aldrig fick. Istället fick jag lära mig själv hur sjukdomen behandlades och ta kontroll över situationen. Det tog tid, kraft och energi. Dessutom hade jag över två timmars resande till och från ett ansvarsfullt och krävande heltidsarbete som informationssekreterare. Det var rimligen för mycket för min kropp och min hjärna att hantera samtidigt.

Efter en tid fattade jag mitt livs bästa beslut, nämligen att ingenting var viktigare än min egen och mina barns hälsa. Jag gjorde därför en rad förändringar i vårt liv. Ända sedan dess har min inre drivkraft hjälpt mig att fokusera på det som främjat familjens hälsa och välmående. Det har gjort all skillnad i världen för oss! 

Idag är jag 53 år (2021) och mår bättre än någonsin. Jag lever som jag lär och äter hälsosam kost, promenerar i naturen, löptränar, styrketränar och utövar Qigong. Mina kunskaper inom mental träning och energipsykologi använder jag dagligen. Den mest värdefulla självhjälpsmetoden för mig är knackning med EFT och mindful knackning och numera även Self Havening. Jag ägnar därefter en stund till visualisering och självhypnos med inre stärkande suggestioner. Det är de bästa verktygen för att befria mig från den dagliga stressen, stärka min hälsa och hjälpa mig att uppnå alla mina mål i livet.

Under de senaste tio åren har jag utbildat mig bland annat till kostrådgivare, livscoach, hypnosterapeut, EFT-practitioner och Havening Techniques practitioner. Jag läser allt jag kommer över inom mina intresseområden. Man kan säga att jag är sjukt intresserad av vad som gör oss friska, starka och välmående både fysiskt, psykiskt och själsligt.

Mina underbara, älskade barn, Niclas och Emelie, är idag 24 och 27 och utflugna ut boet sedan flera år nu. Min dotter har precis blivit mamma och jag har alltså blivit mormor för första gången! Vilken lycka! Idag lever jag tillsammans med min kära sambo Hans som stöttar mig alla utmaningar i livet och som företagare och han delar mitt stora intresse för personlig utveckling, mental träning, hälsa och resor! 

Jag vill vara en bra förebild och strävar efter att balansera min egen hälsa med rollen som företagare. Om jag inte tar hand om mig själv kan jag inte heller hjälpa andra på bästa sätt. För jag vill även vara din personliga guide och inspirera dig till ett friare, friskare, starkare och gladare liv. 

Jag hoppas få glädjen och förmånen att få möta just dig.

Så välkommen med på min resa och låt mig guida dig på din – tillsammans kan vi TA FRAM DIN SJÄLVKRAFT!

Ta gärna del av hur mina klienter upplevt min guidning och resultaten – läs deras referenser här!

/Lena
Mental Mentor • KänsloCoach • HälsoGuide • LivsInspiratör