Vad är passion? När känner du dig passionerad för något? Vad väcker din passion? Att känna passion ger en härlig känsla av välbehag. Det beror på att när du gör något eller är tillsammans med någon som väcker din passion så frigörs en rad hormoner som ger lustkänslor. Känslor av glädje, lycka och eufori. Oftast förknippar vi dessa känslor med förälskelse, kärlek och sex. När detta fungerar naturligt och på ett sunt sätt i livet så är det positivt, välgörande och väldigt viktigt för både hälsa och livskvalitet.
Det finns också mycket mer som kan väcka din passion och ge dig en naturlig och lustfylld känslokick. När du gör något du älskar. När du utövar ditt stora intresse. När du använder dina talanger, kunskaper och förmågor. Liksom skapande arbete och kreativitet. Fantasi och att uppleva med dina fantastiska sinnen. När du är engagerad och brinner för något som känns viktigt och meningsfullt för just dig och arbetar mot ditt eget uppsatta mål. Att umgås med härliga människor och lekfulla barn. Ta hand om ett djur. Vistas i naturen. När du sjunger, dansar, tränar, sportar och använder din kropp. När du är i ditt eget energiflöde. När du har flow.
Att vilja ha dessa kickar och känslor av välbehag i livet är ett naturligt behov. Om man inte känner detta eller kan skapa dessa känslor naturligt inom sig är det vanligt att söka det utanför sig själv. För att försöka uppnå inre tillfredsställelse och lyckokänslor. Fylla ett känslomässigt tomrum. Då blir det lätt ett jagande av dessa kickar utifrån eller på konstgjord väg. 

Det kan vara genom alkohol, mat, sötsaker, shopping, sex, droger, karriär, pengar och arbete, extrem träning, riskfyllda aktiviteter och spelande. Eftersom det då frisätts mycket större mängder dopamin än när det skapas naturligt inom oss, så ökar risken för att hjärnan istället blir beroende. Eftersom dessa aktiviteter inte tillfredsställer våra djupa, känslomässiga behov så blir det bara en skadlig flykt från vardagsstress och andra problem i livet. 

Om du inte känner känslomässig tillfredsställelse i ditt liv behöver du titta inåt. Vad är orsaken? Vad behöver jag för att må bra? Hur kan jag hitta inre glädje, lycka och tillfredsställelse i mig själv? Vad kan jag göra för att väcka min inre drivkraft och passion till livet? När skrattar jag? Vad kan jag göra mer av för att skapa mer av dessa lustfyllda känslor? Ställ dig dessa frågor och fundera över hur du kan finna din passion i livet på ett naturligt och sunt sätt. 

Om vill ha professionell hjälp med att hitta dessa svar, så kan livscoachning guida dig på vägen. Om du upplever ett inre tomrum så kan hypnoterapi och EFT/Knackning hjälpa dig att befria och lösa upp blockeringar. Stärka din inre kraft, trygghet och självrespekt och kärleken till dig själv. Känslomässig frihet och tillfredsställelse är det bästa sättet att på naturlig väg finna din passion. När du hittar din passion i livet känner du SJÄLVKRAFT. 

Självkraft erbjuder sessioner för LIVSCOACHNING, HYPNOTERAPI och EFT/KNACKNING. Genom att kombinera dessa metoder i en unik mix för just dig – tillsammans med Lenas insikter i hur Attraktionslagen fungerar – så skapas de optimala förutsättningarna för att du ska finna din passion i livet!