Bär du på ilska, sårade känslor eller känner fientlighet mot någon du känt eller någon som fortfarande finns i ditt liv…eller mot dig själv? De känslorna manifesteras i din kropp, dina sinnen och din själ. Det är energiblockeringar i form av negativa tankar och känslor som har har en ren psykisk och fysisk inverkan på din hälsa. Tycker du att det känns helt omöjligt eller kanske till och med provocerande för dig att förlåta? Tänk om och tänk nytt! Du har allt att vinna på det!

Att förlåta är ett medvetet val och en aktiv handling som du gör för dig själv, ditt eget välbefinnande – av din egen vilja och önskan om att uppleva känslomässig frihet. Det har ingenting att göra med den du behöver förlåta. Att du förlåter betyder inte heller att själva händelsen eller handlingarna är okej. Det är de sällan. Men, att inse och acceptera att det som hänt har hänt, är första steget. Den som skadat eller sårat dig förstod uppenbarligen inte bättre, för då hade den gjort annorlunda. När du förstår det så har du också möjlighet att bli fri. Du är den enda som kan befria dig själv, eftersom du inte kan förändra en annan person.  

Att känna agg, ilska och inte kunna förstå och förlåta, påverkar dig mer än du kanske inser. Det tar enormt mycket energi att bära runt på denna tyngd, detta gift. Det blir också en form av självsabotage – du skadar dig själv, om och om igen varje gång du medvetet eller omedvetet tänker på, pratar om och påminns om det som tynger dig.

Du återtraumatiserar dig själv och det ger fysiska och psykiska symptom. Det du matar dina tankar och känslor med får du mer av. Det du fokuserar på växer.

Och om du innerst inne verkligen vill ha en bättre relation till dig själv och kanske även till den som sårat dig, så behöver du förlåta. Först för din egen skull. Men genom det så kommer även er relation att förändras eftersom du inte längre skickar ut dessa signaler som påverkar och fortsätter förgifta relationerna. Det du sänder ut får du tillbaka. Det är ren energi. Lagen om Attraktion. Spegelneuroner. Oavsett vad vi kallar det – det är vad som händer. 

Och du, den allra viktigaste personen som du behöver förlåta för dig själv för att släppa dig själv fri – är dig själv! Precis som vi alla, så har du inte alltid behandlat dig själv – eller andra i ditt liv – med respekt, förståelse och kärlek! Även om vi inte är medvetna om det så påverkar det oss känslomässigt på djupet, men det ÄR möjligt att ta första steget och förändra detta! 

Att accepteraförstå och förlåta sig själv och andra är inte alltid lätt, men det är nyckeln till känslomässig frihet! Det är en inre process som du gör för din egen skull. När du gör detta så frigör du dig själv, energiblockeringar försvinner och du kan släppa negativa tankar och känslor. Du blir mottaglig och öppnar upp för ny, positiv energi att flöda fritt i dig!  

När detta sker så kommer du uppleva att du mår bättre i både kropp, sinne och själ. Det stärker din hälsa, dina relationer och ditt välbefinnande i livet. 

Det är möjligt att förändra och du kan få professionell hjälp och guidning. Men, du måste själv vilja bli fri och tillåta dig att ta hand om dig själv och ge dig den möjligheten. Väldigt ofta finns ett omedvetet inre motstånd och rädslor, så första steget är att bli medveten om att den rädslan existerar. 

Jag guidar dig gärna genom kraftfulladjupgående metoder i mina kommande onlineprogram för Självkraft! 

Vad eller vem behöver du förlåta för att bli fri min bloggvän?

Redan NU kan du börja hjälpa dig själv och förlåta dig själv! Om du vill få hjälp att hjälpa dig själv rekommenderar jag att du börjar med att testa knackning med EFT – Emotional Freedom Techniques! Det är världens snabbast växande självhjälpsmetod och ett otroligt effektivt, djupgående, skönt och enkelt sätt att knacka dig lugn! 

 Med värme och kärlek,

Lena Marjoniemi
Transformationscoach, Självkraft