För en del kan ordet energi och energiflöde kännas främmande och nytt. För andra är det sedan länge något självklart. Vad betyder det då att vara i sitt eget positiva energiflöde? Hur känns det? Hur kan jag uppleva det?

Det enklaste sättet är att jämföra det med att ha ”flow” eller ”flyt”. Den där känslan av att tiden står still och du är ett med ögonblicket. När det råder perfekt harmoni mellan utmaning och egen förmåga. Den känslan har du säkert upplevt när du jobbat med något som du verkligen tyckt om och känt hur du är så inne i processen att du tappar lite tidsuppfattning. Du kanske inte ens vill sluta jobba eftersom det går så bra och känslan är så positiv.

Men ditt eget energiflöde är så mycket mer.

Energipsykologi, energifält, kvantfysik, vibrationer och frekvenser. Det pågår mycket spännande forskning kring detta på stora universitet och det kommer förändra hur vi ser på allt. Det är framtidens medicin och öppnar upp för fantastiska möjligheter kring läkande och helande.

När du har ett fritt flöde av energi i kroppen kan du uppleva att du känner sig stark och kraftfull. I fullständig balans och harmoni. Vibrerande och energifylld. Positiv och glad. Attraktiv och levande. Full av livskraft. Som att energin strömmar inom dig och runt dig. 

Motsatsen inträffar när din energi är låg eftersom ditt energiflöde är blockerat.

Du kan känna dig trött, låg, nedstämd eller på dåligt humör. Sakna ork, kraft och fokus eller livsglädje. När du lägger fokus, kraft och energi på negativa personer, händelser och omständigheter så tar det dig genast ut ur ditt eget positiva energiflöde. Du kan inte längre vara i kontakt med dig själv och skapa ny energi eftersom du lägger den kraften på annat eller andra. Utanför dig själv. 

Du har säkert upplevt det många gånger. Känslan av att helt tappa energi och kraft. Känna sig uppslukad av negativa känslor eller personer. Att ständigt kämpa, försöka fixa problem eller förändra en situation eller en person är fullkomligt utmattande. Visst, livet innebär att du utsätts för prövningar i stort och smått. Ibland är det lätt att ta på sig offerkoftan och skylla på omständigheterna. Det är lätt att hamna där ibland. Men, det ger dig inte ny energi. Det tar kraft. Det ger dig symptom och värk i kropp och själ. Det hjälper dig inte att må bättre. 

Så vad kan du då göra för att höja din energinivå igen?

Till att börja med så behöver du flytta fokus bort från problemen och det som dränerar dig på energi. Hitta tillbaka till ditt eget inre och komma i kontakt med dig själv igen. Börja göra saker du mår bra av och som ger just dig ny energi. Fundera över vad det är och skapa plats för det i ditt liv. Fokusera på det positiva. Börja gärna med att skriva tacksamhetsdagbok för att ta fram det som är positivt så får du mer av det. Det du fokuserar på växer. Det du matar ditt eget energifält med får du mer av. 

Vad kan du mer göra? Jo, all form av rörelse höjer din energinivå så till exempel promenader, löpning, stretchning, träning, dans, Qigong och Yoga. Allt som skapar vibrationer ger ny energi så som sång, musik, ljud, skratt och hummanden som du kan göra under meditation.

Du kan knacka på dig själv med hjälp av EFT – Emotional Freedom Techniques. Det är en väldigt kraftfull självhjälpsmetod inom energimedicin där du direkt känner en skillnad i din kropp, dina sinnen och hela ditt energisystem.

Med självhypnos, stärkande suggestioner och kreativ visualisering kan du också förändra din energi på ett påtagligt sätt.

Vad mer påverkar ditt energisystem?

Nära, stödjande, positiva och givande relationer. Känslomässig och fysisk värme och närhet och till en annan människa. När du vårdar och ger din kropp näring och ny energi i form av hälsosam kost. När du dricker mycket vatten mellan måltiderna. När du tänker positiva tankar. När du visar uppskattning. När du gör något gott. När du hjälper en medmänniska. När du har tillit. När du accepterar och älskar dig själv precis som du är. När du accepterar och älskar andra precis som de är. När du tar fram kraften inom dig själv – din SJÄLVKRAFT.

Vill du ha hjälp att skifta din energi och få igång energiflödet igen?

Genom att befria dig från inre blockeringar, begränsningar och rädslor så kan du höja din energi och skapa ett fritt flöde inom dig.

EFT-knackning är en av Självkrafts metoder inom energipsykologi som använder din egen inre kraft till att göra just detta.

Vill du veta mer?

Läs mer om EFT här på hemsidan.