Den allra viktigaste relationen är relationen med dig själv. När du tycker om dig själv så mår du bra. Mår du bra så tar du bättre hand om dig själv. När du bryr dig om och vårdar relationen till dig själv så bryr du dig om och vårdar relationerna till andra i din närhet. När du trivs i ditt eget sällskap så trivs andra i ditt sällskap.

Villkorslös kärlek till dig själv, där du accepterar dig själv precis som du är, är den optimala förutsättningen för att också älska en annan person. När vi kan se varandra för precis de vi är med brister och tillkortakommanden och ändå känna kärlek – då skapar vi de optimala förutsättningarna för en långvarig relation. Så våga vara dig själv från allra början till en ny relation, eftersom det i längden är ohållbart att försöka vara någon annan. När man inte vågar vara sig själv i relationen och anpassar sig för att få kärlek och bekräftelse så skapar det inre obalans, låg energi och ännu sämre självkänsla. Det lägger grunden för relationsproblem, fysisk och psykisk ohälsa och i slutändan ofta separation och skilsmässa. 

Allt du gör för att ta hand om dig själv, vårda din kropp, stärka din självkänsla och prioritera din hälsa visar att du inser att du är viktig. Att du betyder något. Att du är värdefull. Det är precis vad du är. Varför ska du inte ge dig själv den insikten och gåvan att må så bra som du kan, leva ditt liv som du önskar och ge världen den bästa versionen av dig själv? Då skapar du dessutom den allra bästa grunden för goda, kärleksfulla relationer. 

Så ge dig själv egen tid och stärk din SJÄLVKRAFT. Vad behöver du för att må bra? Börja med att fokusera på allt det positiva hos dig själv. Om det känns svårt och ovant så är det verkligen ett tecken på att det är dags att börja träna dig i detta. Skriv gärna ner det i en dagbok varje morgon eller kväll. Genom att fundera på vad du är tacksam för hos dig själv – dina fina egenskaper och unika personlighet – så blir det lättare. Du kommer att se mer av detta, uppskatta dig själv mer och må bättre för varje dag. 

Nära relationer, som till exempel en partner, ett barn, föräldrar, syskon eller en god vän, kan starkt bidra till din hälsa och  livskvalitet om relationerna är goda och sunda. Då kan du växa som människa och känna dig betydelsefull. I bästa fall kan du uppleva villkorslös kärlek, närhet och trygghet, både fysiskt och känslomässigt.

Om du känner att någon av dina relationer inte är vad du önskar eller inte gör dig lycklig så behöver du komma fram till orsaken. Genom att reflektera över dig själv och dina relationer så kan du hitta svaren. Hur går dina tankar? Vad säger din magkänsla? Hur känns det i hjärtat? Lyssna till din intuition och din inre röst som alltid finns där. Om du kommer fram till att en relation påverkar dig negativt behöver du fundera över vad som behöver förändras. Du kan inte förändra en annan människa, bara dig själv. Du ska inte förändra dig själv för att någon annan kräver det. 

Att komma till insikt om att en relation är negativ och skadar din självkänsla – och därmed hela ditt liv och din hälsa – kan vara det bästa du gjort. Först när du har insikten kan du göra en förändring. Att hitta modet och våga ta steget att lämna en relation är betydligt lättare om självkänslan är intakt. Därför behöver du vårda den hela livet och lämna en relation som skadar dig fysiskt eller psykiskt  – innan den sänkt din energinivå och tron på dig själv. Så många lever i skadliga relationer och det orsakar ett oerhört lidande med enorma konsekvenser. Men, det är aldrig för sent och det finns allt att vinna, så sök stöd och hjälp på vägen. 

Om relationen i grunden är bra och du vill ha en fortsättning, så kan du välja att bidra till att den blir bättre. Skapa tid och utrymme för detta. Ta reda på vad den andra personen har för känslomässiga behov för att känna tillfredsställelse i relationen. Fundera över vad du själv behöver och vad önskar av relationen. Fråga dig själv vad DU kan göra för att uppnå just detta? Hur kan du visa mer uppskattning? Hur kan du se och bekräfta den andre? Hur kan du visa och uttrycka din kärlek? Bli en bättre lyssnare? Göra något rent praktiskt i vardagen?  

Fokusera på det du vill uppnå och uppleva och på det som är positivt i relationen och hos den andre. Din hjärna kommer då leta efter det som är positivt och hitta det, vilket ger dig mer av det du önskar. Det påverkar dina tankar, dina känslor och ditt beteende. Allt detta bidrar till relationen på ett positivt sätt.  

Att ingå i ett socialt sammanhang med andra människor är av stor betydelse för välbefinnandet, hälsan och livslängden. Arbetskamrater, klasskompisar, grannar, familj, släkt och vänner – alla ger de dig möjlighet att uppleva samvaro och gemenskap. Öppna upp för nya relationer. Se möjligheterna i vardagen och var inte rädd för nya bekantskaper. Våga ta nya kontakter. Sträck ut en hand till någon som är ensam. Titta upp från mobiltelefonen och var närvarande i dina möten. Möt människor med ett leende. Du kommer få leenden tillbaka.

Vårda relationen till dig själv, dina närmaste och andra i din omgivning. När du vårdar dina relationer stärker du också dig själv.  

 

Den energi du sänder ut är precis vad du får tillbaka enligt Lagen om Attraktion. Därför är det väldigt värdefullt att förstå hur du fungerar och vad du skickar ut för energier eftersom Attraktionslagen fungerar oavsett om du är medveten om det eller inte. Precis som gravitationslagen håller dig kvar på jorden även om du inte tänker på det. Attraktionslagen påverkar alltså ALLT. Även dina relationer. 

GRATIS INSPIRATIONSKURS Din energi & Attraktionslagen

 

Vill du ha professionell hjälp med relationen till dig själv och andra i ditt liv?

 

Genom att befria dig från begränsande tankar och övertygelser som påverkar dig negativt så kommer du stärka din självkänsla och skapa bättre relationer.

 

Ta hjälp av kraftfulla, djupgående och tidseffektiva metoder som hypnosterapi och EFT-knackning så frigörs inre blockeringar och negativa känslominnen. Då stärker du dig själv i grunden och höjer din energinivå. 

Jag guidar dig gärna steg-för-steg! Börja med att bli prenumerant på inspirationsmejlet ”Lenas Inre Rum för Självkraft”! Då får du varje vecka brev från mig och – först av alla – unika erbjudanden, endast för prenumeranter!

Som välkomstgåva när du beställer ditt gratis inspirationsmejl får du Min Magiska Morgonmeditation.

 Med värme och kärlek,

Lena Marjoniemi

Transformationscoach, Självkraft