av gästbloggare Emelie Svensson

När min dotter sms:ade mig med uppmaningen ”läs min blogg”, så hade jag ingen aning om vad som väntade. Min unga, men redan livserfarna och kloka, dotter skriver så mycket fint på sin blogg. När jag läste hennes inlägg blev jag rörd, glad och varm i hela mitt modershjärta. Nu vill jag skicka en hälsning till alla mammor som kämpar eller har det svårt på olika sätt. Det GÅR att förändra sin livssituation med rätt nycklar och nya insikter – jag är ett levande bevis på det! Jag hoppas att detta inlägg kan inspirera DIG till att ta fram din Självkraft!

Det finns hur många anledningar som helst till varför min mamma är fantastisk. 

Inte bara som mamma, utan som människa.  Jag hoppas att hon vet hur mycket jag uppskattar henne, men om det fanns några som helst oklarheter kommer de att vara glasklara efter detta inlägg. Det är med stolthet som jag bevittnar hur hon varje dag inte bara väljer att leva sitt liv utefter hennes egna prioriteringar och det som gör henne lycklig, men även tillägnar sina dagar till att hjälpa andra att uppnå samma sak genom EFT och hypnoterapi i sitt företag.

 

När jag som liten hade OCD, tvångssyndrom, valde hon att ta avstånd från de vanliga behandlingarna som rekommenderades, då hon såg hur extremt dåligt jag mådde av dem. Det enklaste för henne hade ju självklart varit att ta hjälp utifrån och hoppas på det bästa. Men istället satte hon sig in i hur man kunde jobba med att bota denna sjukdom och var fast bestämd att lära sig hur hon skulle hjälpa mig att bli frisk. Och hon lyckades. Hon gjorde mig frisk.

 

När jag började resa var hon först lite orolig, precis som föräldrar ska vara, men släppte ganska snart detta och delade istället min förtjusning i allt jag fick uppleva och alla beslut jag fattade under resornas gång. Inte en sekund har jag tvekat på att hon skulle backa upp vilken av mina drömmar som helst, vad det än kan tänkas vara. Ingen dröm är för stor eller ouppnåelig, inget beslut är fel eller dumt. Det stödet är otroligt tacksamt att ha.

 

Hon har ett så stort hjärta

Jag kommer alltid minnas den kvällen vi just kollat klart på filmen ”Patch Adams” som handlar om en man som startar upp ett volontärsjukhus i West Virginia, baserat på en verklig historia. Jag skojar inte när jag säger att hon direkt efter ville packa med hela familjen och börja volontärarbeta på det där sjukhuset haha. Jag bad henne sova på saken innan vi bokade flygbiljetter hehe… Men jag minns det för att det blev så tydligt hur mycket hon känner för andra människor.

Min mamma är äkta

Hon lever som hon lär till 120 %, använder sina egna tekniker för att må så bra som möjligt. Hon äter renare och mer hälsosamt än någon annan jag vet, löptränar för att det gör henne lycklig, träffar människor som ger henne samma positiva energi som hon förmedlar, utformar hennes arbete efter hennes livsstil och inte tvärtom och bor därhelst hon känner att hon vill bo för tillfället. Den enorma glädjen hon själv valt att basera hela hennes liv på är något som speglas i hennes ögon och hennes leende, något som gör henne otroligt vacker. Inte så konstigt att folk tror att hon är betydligt yngre än hon är, ålder ain’t got shit on her när hon tar hand om sig själv så bra som hon gör.

Vill ni träffa min mamma och jobba med någonting i ert liv som behöver förändras, vare sig det handlar om kärlek, självkänsla eller något annat, läs mer här på hennes hemsida!  

Sen vill jag bara avsluta detta med att be er att visa uppskattning till de i din närhet som du känner dig tacksam för. Inte bara en gång, utan ofta. Förhoppningsvis vet de redan detta, men kärlek och uppskattning går inte att få för mycket av. ”Tack för att du är du”, ”Jag uppskattar dig”, ”Du är så bra”, ”Du ger mig så mycket glädje”, ”Du är bäst”, ”Du är grym på det du gör”. Hur du än väljer att säga det, SÄG det.

Mamma, jag är så glad att jag får vara din dotter.

Emelie Svensson, 22 år när inlägget skrevs – idag snart 29 år, med egen familj, mamma till Wilda snart 3 år och anläggningschef på STC gym i Västberga.