Vad matar du dina tankar och känslor med? Det du fokuserar på växer och det du ger näring till får du helt enkelt mer av. Så fungerar vår hjärna, våra sinnen och hela vårt energisystem. Men, vad gör vi med de negativa tankar och känslor som ändå finns där i vardagen? Använd din egen Självkraft och knackningsmetoden EFT – Emotional Freedom Techniques – som sprids över världen. Det är helt gratis, skönt, enkelt och väldigt effektivt och jag guidar dig gärna – här och nu!

Om du vill förändra hur du mår och skifta från en låg, negativ energi till en hög, positiv så börja med att stanna upp en minut. Sakta ner dina sinnen och fokusera medvetet på att en liten stund känna in dem. Lyssna inåt. Hur låter det i ditt huvud? Hur känns det i kroppen när du tänker en jobbig tanke? Vad säger din magkänsla? Vad känns i hjärtat?

När du tränger bort negativa känslor är det som att försöka trycka ner en stor badboll i vattnet – det tar kraft och energi. Till slut tappar du taget och bollen flyger garanterat upp igen. Kanske när och där du minst anar det.

Istället behöver du bli medveten om dina tankar och känslor. Försök inte fly undan. Älta inte. Ta hand om dig istället. Använd EFT och knacka på det som känns jobbigt eller stressande. Vad det än är. Ofta känns det tydligt i kroppen i form av värk och spänningar.

Samtidigt som du knackar så sätter du enkla ord på det som känns. Du säger att du väljer att acceptera dig själv precis som du är även fast du har det här problemet. Själva knackningen lugnar ditt stressade energisystem och det blir lättare att tänka klarare. Du har lättare att känna acceptans i stunden. Det är befriande. Acceptans är nyckeln som öppnar upp för en kraftfull förändring. Då kan du börja tillåta dig att släppa på det jobbiga du burit omkring på.

Efter varje knackrunda tar du ett djupt andetag och noterar om något förändrats. Knacka en runda till eller fler. Du upplever en gradvis, men tydlig minskning av obehaget och problemet. Det går ofta förvånansvärt snabbt. När den inre stressen eller obehaget börjat släppa taget om dig, så är du mottaglig för en förändring i dina tankar och känslor. Då börjar du må bättre, bli lugnare, tryggare och gladare.

Sätt ord på de känslorna också och knacka en gång till. Fokusera på det som nu känns positivt. Känn förändringen som sker i kroppen och ditt sinne. Avsluta med att andas djupt, blunda och föreställa dig hur hela ditt hjärta fylls med den sköna känslan. Låt känslan sprida sig i hela kroppen. Bär med dig känslan resten av dagen.

 JJag guidar dig gärna vidare steg-för-steg i knackningen. Kika på succékursen ”Knacka fram din Självkraft med LenaEFT GRUND. Här kan du läsa referenser och omdömen från kursen som fått högsta betyg av deltagarna!

Om du behöver hjälp med att ta hand om grundorsaken till dina jobbiga tankar och känslor – och förändra dem effektivt och djupgående med bestående resultat, så coachar & guidar jag dig gärna i mina nya onlineprogram för Självkraft!

I programmen kombinerar och integrerar jag EFT-knackningen med andra mycket effektiva och metoder som jobbar med ditt undermedvetna sinne där vi kan skapa en djupgående förändring med bestående resultat. Du kan läsa mer om de övriga metoderna för Självkraft här på hemsidan.

Låter det spännande? Vill du veta mer? Se till att prenumerera på inspirationsbrevet Lenas Inre Rum för Självkraft så får du info via mejl när programmen lanseras nästa gång! Du får dessutom unika erbjudanden – endast för mina prenumeranter! När du blir prenumerant får du även välkomstgåvan som fått över 50 fantastiskt fina omdömen – Min Magiska Morgonmeditation – där jag guidar i bland annat EFT och mindful knackning. 

Lycka till och knacka på min bloggvän!

 Med värme och kärlek,

Lena Marjoniemi 

Mental Mentor, KänsloCoach, HälsoGuide, LivsInspiratör